Uitmuntent - Financieel advies

Een beleggingshypotheek is een aflossingsvrije hypotheek. U lost periodiek niet af gedurende de looptijd, elke maand betaalt u hypotheekrente over de hypotheeksom en inleg ten behoeve van uw belegging. Aan het einde van de looptijd van de hypotheek betaalt u het geleende bedrag (gedeeltelijk) terug met de waarde die u hebt opgebouwd.

De ingelegde bedragen worden voor uw rekening en risico belegd in de vorm van een beleggingsverzekering of -rekening. Aan de hand van een persoonlijk risicoprofiel wordt bepaald in welke fondsen u belegd. Omdat het rendement niet wordt gegarandeerd is het niet zeker dat de ingelegde bedragen aan het einde van de looptijd voldoende rendement hebben behaald om uw hypotheek volledig af te lossen. Echter kunt u bij een goed resultaat aan het einde van de looptijd na aflossing van uw hypotheek ook waarde over houden.

Sluit u een beleggingshypotheek af? Dan komt u (voor dit deel) niet in aanmerking voor hypotheekrenteaftrek bij de aangifte inkomstenbelasting. Heeft u voor 1 januari 2013 een beleggingshypotheek afgesloten? Dan behoudt u dit fiscale voordeel en bestaat er de mogelijkheid uw hypotheek over te sluiten naar een andere geldverstrekker of woning.

Voordelen van een beleggingshypotheek:

  • Gelijkblijvende maandlast
  • Persoonlijk risicoprofiel
  • Waarde overhouden bij goed rendement
  • Maximaal fiscaal voordeel

Nadelen van een beleggingshypotheek:

  • Geen garantie volledige aflossing
  • Geen fiscaal voordeel nieuw af te sluiten hypotheek

Opbouw maandlast

Beleggingshypotheek

Wilt u graag kennismaken met onze dienstverlening? Neemt u dan contact met ons op.